מיקומך: דייג מקיאק - עמוד הבית
 
 

התחברות לאתר



 
 
 
המתכון השבועי של בני הדייג- דג סול בתנור
נכתב ע"י בני הדייג   
חמישי, 11 מרץ 2010 21:41



שבת מעולה להזמין חבר'ה לארוחה, הנה מתכון לדג שידברו עליו גם בשבוע הבא...











שבת מעולה להזמין חבר'ה לארוחה, הנה מתכון לדג שידברו עליו גם בשבוע הבא:

דג סול בתנור.

מצרכים:

10 נתחים של סול טרי
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מיונז
1 כף חרדל
5 שיני שום כתושות
פטרוזיליה/בזיליקום/רוזמרין/עשבי תיבול אחרים- לפי הטעם
מלח+פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מערבבים את המיונז, הלימון, החרדל, עשבי התיבול והשום

2. משרים את הדגים בתוך התערובת למספר שעות

3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים שכבה ראשונה של דגים אחד ליד השני, מעליהם שופכים את התערובת שבה הם הושרו. כשנגמר המקום- עוברים לקומה שניה ומסדרים שוב עד שנגמר המקום, שופכים עוד קצת מהתערובת וכך עד שנגמרים הנתחים.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף, שיגן על הדג מפני התייבשות בתנור.

5. אופים בתנור חם במשך כ-40-30 דקות, ומגישים אחרי שמסירים את כיסוי נייר הכסף.


ועוד רעיון לתוספת ליד המנה:

סלט לימונים כבושים.

1. להשרות 10 לימונים במים קרים בתוך סיר ולאחסן במקרר במשך יום שלם.

2. למחרת, כשהלימונים מוכנים, שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ומרתיחים.

3. שוב שופכים את המים, ומוסיפים מים חדשים ומרתיחים.

4. בסיום התהליך, שופכים את המים, מסננים הלימונים ומקררים אותם.

5. חותכים את הלימונים לרצועות, מוסיפים מלח לפי הטעם, מעט מלח לימון וחצי כוס שמן תירס. מערבבים היטב.

ויש לכם ארוחה מוכנה!!!

בתיאבון!

עדכון אחרון ב-שבת, 13 מרץ 2010 11:50